Mi inspirišemo, gradimo, povezujemo umjetnost za društvene promjene.

Umjetnost je katalizator pozitivnih promjena, kako individualne tako i društvene svijesti, a mi smo karika koja gradi mir, iscjeljenje i nadu za bolje društvo.


B E A - O NAMA


B E A je bosanskohercegovački umjetnički prostor, s misijom povezivanja, saradnje i uticaja te proslave umjetnosti kroz umjetničke inicijative i projekate. Cilj je podignuti priču o slikarstvu, njenom djelovanju danas i prepoznavanju slikarica i slikara ovog vremena te njihovo afirmisanje, prepoznavanje vrijednosti i predstavljanje javnosti radi vraćanja poštovanja slikarstvu kao grani umjetnosti. Djelujemo kroz niz umjetničkih i kulturnih inicijativa uključujući izložbe, sajmove, programe osnaživanja umjetnika, umjetnička i kulturna okupljanja i konferencije, kao i društveno angažirane umjetničke inicijative.
B E A realizuje program kroz projekat ODRŽIVI CILJEVI KROZ UMJETNOST koji su važni za osvještavanje očuvana planete zemlje, preuzimanje odgovornosti predstavljanja umjetnika i u uspostavljanju i jačanju umjetnosti kroz vrijednosti i etično ponašanje koje gradi u društvu.

Agenda za održivi razvoj 2030, koju su usvojile sve članice Ujedinjenih naroda 2015. godine, stvorila je 17 svjetskih ciljeva održivog razvoja. SDG THROUGH ARTS održan je prvi put u Sarajevu u Bosni i Hercegovini te se nadamo djelovati na edukovanju koji su to ciljevi i kako se mogu implementirati u naše svakodnevne živote.