Umjetnice Bosne i Hercegovine
April 27, 2014
SDGs Through Arts Sarajevo
May 1, 2024
 

Udruženje za umjetnost i kulturu BEA, povodom 20. godišnjice obnove Starog mosta, okupio je počasne goste, spisatelje, novinare mostarskog časopisa za obrazovanje, nauku i kulturu „MOST”.



Njegovajući Kulturu Sjećanja, te prisjećajući se svojih radova; naši gosti Zlatko Serdarević, Alija Behram, Roko Markovina i Danilo Marić, doajeni Mostara i časopisa „MOST”, sjetili su se velike ljubavi prema istaknutom uredniku časopisa „MOST” Aliji Kebi. Gospodin Alija Behram je pročitao neka od oproštajnih pisama. Uz podršku Gradskog vijeća grada Mostara Ljetne škole Mostar 2024, gdjo Senada Demirović, nam se obratila o važnosti očuvanja naše jezgre i baštine grada Mostara, dok su njeni studenti prisustvovali kao i profesori sa Univerziteta iz BIH, USA, i Turske.

Kao jedan od glavnih ciljeva je bila je objava revitalizacije časopisa „MOST”, početno u vidu internet portala. Pozivaju se svi zainteresirani da se jave na mail adresu udruzenjebea@gmail.com

Kao što je obnova Starog mosta bila značajna za grad Mostar, tako se i našom najavom nadamo probuditi znatiželju i potaknuti nove članove na saradnju, u cilju očuvanja naše tradicije i kulture.